Τι είναι η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία είναι μία μέθοδος κατά την οποία διοχετεύουμε μικρές ποσότητες φαρμακευτικών ουσιών όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, κι ένζυμα σ‘ ένα ορισμένο σημείο του σώματος. Αυτό γίνεται με ανώδυνες μικρο-ενέσεις στο χόριο, το μεσαίο στρώμα του δέρματος (εξ ου και μεσοθεραπεία), με σκοπό τη θεραπεία παθήσεων, τον εξωραϊσμό ή την ανανέωση του δέρματος.

Πώς δρα η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία εμπλουτίζει το χόριο, το μεσαίο στρώμα του δέρματος, με βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, μέταλλα, ένζυμα και αμινοξέα, τα οποία τρέφουν το δέρμα και το αναζωογονούν. Επίσης προωθεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και αυξάνει τον μεταβολισμό. Η προσθήκη υαλουρονικού οξέος στο πιο πάνω μείγμα συστατικών κρατά το νερό στους ιστούς με αποτέλεσμα τη βαθειά ενυδάτωση του δέρματος. Τα άτομα που έχουν κάνει τη θεραπεία αυτή περιγράφουν ότι το δέρμα τους έγινε πιο σφιχτό, ελαστικό, λαμπερό, νεανικό και ακτινοβολεί.

Μεσοθεραπεία: η λύση στην κυτταρίτιδα

Η μεσοθεραπεία είναι το ισχυρότερο όπλο κατά της κυτταρίτιδας.
Είναι μια θεραπεία που εφαρμόζεται πολλά χρόνια στο εξωτερικό (από το 1958 στην Γαλλία) και εφαρμόζεται ευρέως για την αντιμετώπιση αισθητικών προβλημάτων. Η μεσοθεραπεία βελτιώνει την μικροκυκλοφορία και έτσι βοηθάει στην καλύτερη οξυγόνωση των κυττάρων και την αποβολή των τοξινών.

Θεωρείται ως η καλύτερη μέθοδος της αισθητικής και της ιατρικής για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας αλλά και άλλων αισθητικών προβλημάτων (δερματική χαλάρωση, ρυτίδες, τριχόπτωση, γήρανση του δέρματος, αλωπεκίες κλπ.).

Πώς γίνεται η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία γίνεται με την έγχυση του μείγματος από υαλουρονικό οξύ , βιταμίνες, αμινοξέα, και αντιοξειδωτικά συστατικά, στο πρόσωπο, λαιμό ντεκολτέ, χέρια ή σε όλο το σώμα. Η έγχυση γίνεται με σύριγγες που έχουν μία πολύ λεπτή και μικρή βελόνα.

Η πιο διαδομένες τεχνικές είναι η τεχνική του Meso-gun (πιστόλι μεσοθεραπέιας) στο οποίο τοποθετούμε ενέσεις και κατόπιν εφαρμόζουμε στις πάσχουσες περιοχές χρησιμοποιώντας μικροβελόνες μεγέθους 4mm (τόσο μικρές σαν τις τρίχες από τις βλεφαρίδες) ή με το Derma-pen (ειδική συσκευή με μικροβελόνες) χωρίς καθόλου πόνο.

Μηχανήματα για τη Μεσοθεραπεία

Ακολουθήστε μας